En kørestolsbruger i en aktiv stilling som fx under sport

Illustration: Experimentarium

Lad legene begynde

Experimentarium vil vise, at sport er for alle, handicap eller ej. Årstemaet LAD LEGENE BEGYNDE tager afsæt i De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Tokyo.

Året 2020 (udskudt til 2021) er olympisk år – også på oplevelses- og videnskabscentret Experimentarium i Hellerup. LAD LEGENE BEGYNDE er et årstema, som kombinerer et testcenter, et tætpakket eventprogram og en stemningsfyldt olympisk by, som åbner på toppen af Experimentarium til sommerferien.

LAD LEGENE BEGYNDE sidestiller De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege. Målet er at skabe nysgerrighed om kroppens formåen og inspirere til mere bevægelse. Og vise, at sport er for alle, handicap eller ej.

I testcentret kan børn og voksne teste sig selv i forskellige aktiviteter og blive inspireret af de olympiske og paralympiske atleters bedrifter og hverdag.
I Den Olympiske By på Experimentariums tag bydes der på storskærmsoplevelser fra legene i Tokyo, gæster og events.
Blandt årets mange events vil en række idrætsforbund også inspirere med smagsprøver på alt fra fægtning til kørestolsrugby.
Læs mere på Experimentariums hjemmeside

LAD LEGENE BEGYNDE blev officielt indviet den 23. januar 2020 af H.K.H. Kronprinsen ved en ceremoni på Experimentarium.

På grund af coronakrisen, nedlukningen af Experimentarium og udskydelsen af De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege til 2021 er årstemaet blevet forlænget indtil august 2021.

PROJEKTFAKTA

Projektperiode
2020-

Projektejer
Experimentarium

Samarbejdspartnere
Parasport Danmark, Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark

Finansiering
Elsass Fonden, Bevica Fonden, Augustinus Fonden, Louis Petersens Fond, IOC’s Olympic Solidarity program og Experimentarium

Bevilling fra Bevica Fonden
1,5 mio. kr.

Kontaktpersoner
Christian Juul Yssing, PR-konsulent, Experimentarium, 45 41 39 17 08 eller christiany@experimentarium.dk

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, 50600660 eller mko@bevica.dk

Link
Experimentarium