Fem personer kommer gående langs et rækværk. I baggrunden snor skovtårnet sig som en spiral ned mod jorden på en baggrund af grønne træer.

Foto: Stig Nygaard

Design til alle

Design til alle er et samarbejde mellem Statens Kunstfond og Bevica Fonden om en særpulje baseret på universelt design.

Statens Kunstfond har oprettet en særpulje for universelt design til det offentlige rum. Med puljen inviteres kunsthåndværkere og designere til at udvikle mere inkluderende designløsninger, som har både æstetisk, funktionel og oplevelsesmæssig kvalitet.

Det overordnede formål med samarbejdet er at bruge særpuljen til at udbrede kendskabet til universelt design og inspirere designere og kunsthåndværkere til at arbejde med universelt design.

Ambitionen er at skabe en bredere opmærksomhed og interesse hos designere og kunsthåndværkere om begrebet universelt design og de kunstneriske, funktionelle og samfundsrelevante muligheder, der eksisterer i at arbejde med universelt design-processer og -løsninger.

Som en del af projektet skabes et forløb med workshops, redskaber og faglig sparring, hvor en række designere og kunsthåndværkere får konkret erfaring med universelt design-processer og kan se mening i at designe til alle – med et specifikt fokus på også at kunne designe til mennesker, der lever med en funktionsnedsættelse.

Læs mere om projektet Design til alle

PROJEKTFAKTA

Projektperiode
2021

Projektejer
Statens Kunstfond

Samarbejdspartnere
Bevica Fonden, Enactlab og Move Copenhagen

Bevilling fra Bevica Fonden
596.000 kr.

Kontaktpersoner
Sara Thetmark, konsulent, Statens Kunstfond, sat@slks.dk

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, mko@bevica.dk

Link
www.kunst.dk