Folkemødet er en vigtig platform
Debatformater, der bygger bro og skaber nye forbindelser
Folkemødet er et fantastisk sted at afprøve nye samtaleformater og udbrede viden om universelt design, som er så vigtigt et værktøj i arbejdet med at skabe et samfund, hvor der er plads til flere. Dét er netop grunden til, at Bevica Fonden satser så stærkt på årets største fest for demokratiet hvert år.
På Folkemødet dyrker vi de partnerskaber, som er så vigtig en del af vores måde at arbejde på. Det gør vi som partner i Den Sociale Scene, hvor vi har samtalen om fremtidens boliger sætter menneskesynet i byggeriet til debat i samarbejde med vigtige aktører inden for arkitektur, byggeri og design.
Menneskesynet og alt det, vi har til fælles, er oftest omdrejningspunktet i de samtaler, som Bevica Fonden er involveret i planlægningen af, men vi er optagede af at skabe nogle rammer for samtalerne, som overrasker og skaber nye forbindelser hos publikum.
Et godt eksempel på netop dette er en digtworkshop, som vi i samarbejde med Politiken har afholdt et par år i træk. Sammen med handicapforsker og medlem af vores forskernetværk Olivia Dahl og digter Caspar Eric, forfatter og opfører vi et langdigt, som er både rørende, samlende og tankevækkende.
I 2024 bad vi publikum færdiggøre sætningen: ”Jeg ville ønske, jeg kunne …”.
Et eksperimentarium for nye formater
For Bevica Fonden er Folkemødet desuden det sted, hvor vi afprøver nye samtaleformater. I 2024 gjorde vi dét sammen med Landsbyggefonden med en universelt designet koncert med Carl Emil Petersen (Ulige Numre) og en workshop med freestylerappere fra Rapolitics.
Workshoppen baserede sig på nogle samtalekort, som vi har udviklet sammen med DTU og Folkemødet, da det er et vigtigt strategisk mål for fonden at bringe viden om universelt design i spil i alle de sammenhænge, vi optræder i.
Er du nysgerrig på Bevica Fondens øvrige arbejde med Universelt design og arbejdet med menneskesyn, er der masser af materiale at hente på www.universaldesignhub.dk.