Bevica Seed Grants 2024

I samarbejde med DTU SkyLab uddeler Bevica Fonden hvert år Bevica Seed Grants til udvalgte start-up projekter, som udspringer fra studerende på DTU SkyLab. Via uddelingerne støtter partnerne udviklingen af nye bæredygtige teknologiske løsninger, der gennem brug af universelt design fremmer inklusion og tilgængelighed for flere.

Læs mere hos DTU her.

I 2024 modtager Boundless og BreatheWise Bevica Seed Grants – læs mere om projekterne herunder.

Boundless – Universel design til events

Boundless gør festivaloplevelsen tilgængelig for flere og modtager 80.000 kr. i Bevica Seed Grant.

Med appen Boundless er det ambitionen at forbedre tilgængeligheden på festivaler og koncerter og gør wayfinding nemmere for flere mennesker – herunder gæster med fysiske og kognitive funktionsnedsættelser.

Med universelt design som grundlag henvender Boundless sig til en bred vifte af brugere – herunder festivalarrangører, sikkerhedspersonale og gæster.

I appen får brugerne et interaktivt kort over festivalområdet, hvor potentielle barrierer er fremhævet, og hvor brugerne kan tilpasse visningen efter de specifikke behov, brugere måtte have. Fx kan kørestolsbrugere tilpasse oplevelsen, så de ser forhindringer som trapper, ujævnt terræn, manglende ramper eller utilgængelige toiletter mere tydeligt.

App´en indeholder desuden en real-time visning af menneskemængder og kø, og brugerne kan også selv indrapportere nyopståede forhindringer som fx mudret terræn, og dermed bidrage til løbende forbedring af festivaloplevelsen for alle.

Bag Boundless står de tre DTU-studerende Emilie Kathrine Theill Gorski Nielsen, Julie Amanda Jonassen og Marcus Arnfast Lauridsen, som ønsker at gøre en forskel, så flere får en god oplevelse på festivaler.

Hos Boundless mener vi, at festivaler skal være et sted for alle. Gennem universelt design er det vores vision at skabe inkluderende miljøer, hvor alle kan bevæge sig frit, hvor barrierer fjernes, og hvor glæden er fælles. At modtage Bevica Seed Grant betyder meget for os, da det anerkender vores vision og giver os mulighed for at omdanne det fra prototype til færdigt produkt.”

Boundless modtager 80.000 kr. til videreudvikling af prototypen.

BreatheWise – hjælp til håndtering af angst og stress

Ambitionerne er skyhøje hos folkene bag BreatheWise, som ønsker at gøre en forskel for mennesker med stress og angst. De modtager 20.000 kr. i Bevica Seed Grant.

BreatheWise er et såkaldt wearable device, der gennem haptisk feedback hjælper bæreren med guidet vejrtrækning med det formål bedre at håndtere fx angst og stress.

Projektet sigter mod at øge mental trivsel for mennesker med en ofte overset og usynlig funktionsnedsættelse og med universelt design som designmæssigt grundpræmis ønsker skaberne at give mennesker med både motoriske og kognitive udfordringer bedre adgang til produktet.

BreatheWise begyndte som et personligt bio-hacking projekt, hvor en af grundlæggerne ledte efter en ikke-medicinsk løsning til at hjælpe ham med at håndtere sin angst, fortæller Björgvin Hjartarson, som sammen med Lars Riisdal og Carl Emmerik Rohde står bag BreatheWise.

”Universelt design har været et nøgleværktøj til at hjælpe os med at gå fra en personlig løsning til universel løsning, som vi håber, vil gavne mange andre end os selv. At have fået Bevica Seed Grant hjælper os ved finansielt at muliggøre valideringen af vores løsning. Derudover åbner det en dør til Bevica Fonden og deres viden og erfaring med universelt design. Vores håb er, at vi vil kunne teste og sparre med en bredere repræsentation af befolkningen og udvikle en mere holistisk og inkluderende løsning.” lyder det fra Björgvin Hjartarson.

BreatheWise modtager 20.000 kr. til udvikling af prototypen.

Tidligere modtagere af Bevica Seed Grant

 

Bevica Seed Grant er siden 2020 blevet givet til startups, der udvikler inkluderende løsninger eller hjælpemidler.

2023:

  • Snapform modtog 70.000 kr. for deres arbejde med proteser.

2022:

  • DrinkSaver modtog 87.000 kr. til udvikling af en drikkeløsning til personer med motoriske udfordringer.
  • GEND  modtog 55.000 kr. til arbejdet med en stol til handicappede kvinder, som gør det lettere at urinere.
  • Levara modtog 49.000 kr. til udvikling af et oppusteligt, bærbart toiletsæde til personer med handicap.

2021

  • Syncsense modtog 75.000 kr. til deres næste generation af VR-terapi.

2020

  • CaneX modtog 20.000 kr. for deres arbejde med en håndholdt navigationsenhed til synshandicappede.